Rizses rakott cukkíni (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Főétel, Főétel mellé, Hétköznapi vacsora, Böjt, Rakott, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Tojás, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék, tavaszi-koranyári receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
A rizst kétszeres térfogatának megfelelő vízben megfőzzük. A cukkínit karikára vágjuk és kevés olajban elősütjük, inkább több részletben, hogy süljön, ne párolódjon. A tepsit vajjal kikenjük és a zsemlemorzsával meghintjük. A többi vajon megpároljuk az újhagymát. A rizst, a hagymát, a mazsolát és a zsályát összeforgatjuk. A tejfölbe keverjük a tojásokat és a reszelt sajtok kétharmadát. A tepsibe terítjük a cukkíni felét, ráöntjük a szósz harmadát. Elsimítjuk rajta a rizses keveréket, végül a többi cukkíni következik. Leöntjük a maradék mártással és a tetejét meghintjük a sajttal. 175 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. Tíz percig pihentessük, majd kockára vágva tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||