Bazsalikomos-paradicsomos csirkemell (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 55 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, tavaszi-koranyári receptverseny, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
4 szelet gouda sajt 98 2.8 1.6 18 0 4
2-3 db paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
4 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
2 db csirkemell 110 24.7 1 0.5 0 60
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkemellfiléket sóval, borssal és bazsalikommal meghintjük. Fél szelet baconra fektetjük, majd a vékonyra karikázott paradicsommal beborítjuk. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük és fél órát sütjük. Végül a sajtszeleteket ráterítve, aranybarnára sütjük.
Salátával és burgonyapürével tálaljuk.