Joghurtos csirkemell sütőben (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Meleg nyári napokra, Hétköznapi vacsora, Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, tavaszi-koranyári receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
A csirkemellet kicsontozzuk, majd lapjában félbe vágjuk. A sóval, borssal és zúzott fokhagymával elkevert joghurtban bepácoljuk. Hűtőben egy éjszakát pihentetjük. Másnap a felhevített olajban a felkarikázott újhagymát és a felszeletelt gombát összepirítjuk, majd a fűszereket belekeverve zsírjára sütjük. A csirkemell lecsepegtetett páclevét, a felvert tojásokat és a lereszelt cukkínit hozzákeverjük. Egy sütőformát a baconszeletekkel kibélelünk, majd a lecsepegtetett csirkemellet és a mártást rétegezve bele terítjük. A maradék szalonnaszeletekkel befedjük és a bacon szélét ráhajtjuk. Fóliával lefedve, 180 fokra előmelegített sütőben, fél órát sütjük. A formát kicsit hűlni hagyjuk, majd a húskészítményt kiborítjuk. A lecsurgó levet leöntjük és a húsrakottas tetejét a reszelt sajttal meghintjük. 10 percre visszatesszük a 200 fokra hevített sütőbe, ha a sajt ráolvadt, pirított újburgonyával és friss salátával tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||