Moszkauer (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 80 perc A recept forrása: kicsilány A recept nehézségi foka: 4 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Édességek, Desszert, Hideg téli napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Bálint nap, Karácsony, Szilveszter, Farsang, Csőben sült, Párolt, Édes, Hideg, Meleg, Tejtermékek, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A mogyorót szárazon megpirítjuk, majd durvára vágjuk. A kandírozott narancshéjat kis darabokra vágjuk. Végül a vajjal, a cukorral és a tejszínnel elkeverve, majdnem forrpontig hevítjük. Végül hozzáadjuk a lisztet. Simára keverjük. A masszát, teáskanálnyi adagokban, vajjal kikent és lisztel meghintett sütőbádogra kanalazzuk, majd kanállal ellapítjuk és 175 fokra előmelegített sütőben megsütjük., hagyjunk helyet közöttük, mert terülnek. Még langyosan leválasztjuk és az alját, az előírás szerint felolvasztott csokoládéval, átkenjük. Hűtőben dermesztve kínáljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||