Gombás-kapros csirkemell (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Meleg nyári napokra, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gombafélék, tavaszi-koranyári receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
A kicsontozott csirkemellet lapjában félbe vágjuk, majd megsózva és megborsozva, a forró olajban aranybarnára sütjük. Lecsepegtetve, félretesszük és melegen tartjuk. A sütőzsiradékban megpirítjuk a finomra metélt hagymát, hozzáadjuk a vékonyra szelt gombát és a zúzott fokhagymát. Zsírjára sütjük, végül felöntjük a borral és ezt is elforraljuk. Ráöntjük a tejszínt, hozzákeverjük a finomra aprított kaprot és visszatéve a csirkemelldarabokat összeforraljuk. Ha a pikánsabb ízeket kedveljük kevés citromlével ízesíthetjük. Frissen tálaljuk, nokedlivel vagy párolt rizzsel. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||