Tavaszi sertésszűz (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Jocó A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék, tavaszi-koranyári receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
A felszeletelt sertésszüzet a tenyerünkkel kiveregetjük, megsózva, megborsozva meghintjük fátyolnyi liszttel. 2 evőkanál felhevített olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük. A húst kivesszük és melegen tartjuk. A sütőzsiradékhoz öntjük a többi olajat és a vékonyra karikázott hagymát és a répaféléket átpirítjuk rajta. Ha a zöldség enyhe színt kapott, visszatesszük a húst, hozzáadjuk, a rózsáira szedett brokkolit és a zöldborsót. Felöntjük a borral és egy pohár vízzel, összeforraljuk és addig pároljuk, amíg a zöldségek elkészülnek, de enyhén roppanósak maradnak. Tálalás előtt, meghintjük a finomra metélt petrezselyemmel. Párolt rizs vagy főtt újburgonya a hozzá illő köret. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||