Sajtos-gombás húspástétom (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Hozzávalók 4 személyre:
A lapockát ledaráljuk. A sajtokat lereszeljük. A lecsepegtetett gombát apróra vagdaljuk. A hozzávalókat összekeverjük és olajjal kikent morzsával kihintett tepsibe simítjuk. Fóliával tepsit szorosan befedjük, majd egy nagyobb sütőedénybe tesszük, melybe annyi vizet öntünk, hogy a kisebb forma feléig érjen. 160 fokra előmelegített sütőben egy órát gőzöljük. Kockára vagy szeletekre vágva tálaljuk, de a felvágás előtt hagyjuk pihenni negyed órát. Melegen burgonyapürét adhatunk hozzá, de hidegen is finom. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||