Korhely burgonyagerinc (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Hidegkonyhai készítmények 
Cimkék: Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Macskajajra, Buli, Karácsony, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Sós, Savanyú, Csípős, Hideg, Húsfélék, Zöldség, tavaszi-koranyári receptverseny, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál zselatin 0 85 0.1 0 0 0
2 dl tartár mártás 0 ? ? ? ? ?
1 csokor hónapos retek 0 ? ? ? ? ?
3 szál bőrös virsli 265 6.8 23.4 4.7 0 0
10 dkg marinált paradicsompaprika 0 ? ? ? ? ?
10 dkg ecetes almapaprika 0 ? ? ? ? ?
50 dkg burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A burgonyát hájában puhára főzzük, de használhatunk maradék főtt burgonyát is, majd apró kockára vágjuk. Felcsíkozzuk a kétféle paprikát és retket, a virslit vékony karikára vágjuk. Kevés vízben, forralva, feloldjuk a zselatint, majd elkeverjük az ízlés szerint sózott, borsozott tartármártással. Az összes hozzávalót belekeverjük és fóliával bélelt őzgerincformába nyomkodjuk. Hűtőben hagyjuk megdermedni, végül kiborítva és szeletekre vágva tálaljuk.
Önállóan is megállja a helyét, de a karácsonyi rántott hal mellé, fantasztikus köret.