Medvehagymás-túrós tekercs (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Tizórai gyerekeknek , Sörözés, borozás, Uzsonna, Reggeli, Buli, Göngyölt, Töltött, Csőben sült, Kemence, Sós, Tojás, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék, tavaszi-koranyári receptverseny Hozzávalók 4 személyre: Medvehagymás-túrós tekercs
Pizza alaptészta
Medvehagymás-túrós tekercs A kétféle túrót és a langyos vajat, elkeverjük, majd beleforgatjuk a vékony csíkokra vágott medvehagymát, szezonon kívül, újhagymával is készíthetjük. Óvatosan sózzuk, borsozzuk, majd a fél centi vastagra kinyújtott tésztára kenjük. A két szélét behajtjuk, majd feltekerjük, mint, a bejglit. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és 20 percig pihentetjük. A tetejét, a felvert tojással lekenve, majd megszurkálva, 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük. Langyosan szeleteljük. Egy pohár bor vagy sör mellé ajánlom. Pizza alaptészta 3 deci langyos vízbe keverjük a szárított élesztővel és a fűszerekkel összeforgatott lisztet, majd az olajat is hozzáadva rugalmas tésztává dagasztjuk. Meleg helyen kb. 45 perc alatt a duplájára kelesztjük. Gyengéden átgyúrva kinyújtjuk és már süthető is. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||