Zöldséges-rizses marhahús maradék levesből (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 5 perc A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny A recept nehézségi foka: 1 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Hétköznapi vacsora, Főétel, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék, tavaszi-koranyári receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
Ideális recept a maradék húsleves felhasználására. A rizst az olajon fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük a kétszeres térfogatának megfelelő húslevessel. Felforraljuk, majd kis lángon tíz percig főzzük, végül a lángot eloltva, konyharuhába burkolt fedő alatt, hagyjuk puhára párolódni. A húslevesben főtt zöldséget és a húst kockára vágjuk, majd kevés húslevesben átmelegítjük. A levét leöntve a rizshez keverjük. Aki kedveli, reszelt sajttal is megszórhatja. Gyors hétfői vacsora a hétvégi maradékból. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||