Levesegytál maradékból (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Julcsi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Levesek 
Cimkék: Húsételek, Hétköznapi vacsora, Főtt, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
30 dkg mirelit zöldborsó 56 0.8 0.5 11 1.3 0
4 dl csirkehúsalaplé ? ? ? ? ? ?
2 maréknyi száraztészta (8 tojásos) 392 17 5 69.3 3.4 0
igény szerint leveszöldség ? ? ? ? ? ?
igény szerint csirke 132 20.9 5.2 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Ez az étel igazából a maradék húsleves felhasználására ad ötletet. A főtt csirkehúst szálnyi darabokra tépjük, a bőrt és a csontot kidobjuk. A leveszöldséget gusztusosan feldaraboljuk. A maradék leves levét felforraljuk, majd a borsót puhára főzzük benne. Lecsepegtetve félre tesszük. A megmaradt lében kifőzzük a tésztát, végül az összes hozzávalót belekeverve tálaljuk. Külön tálkában, tejfölt, reszelt sajtot és finomra vágott petrezselyemzöldet adhatunk mellé.
Igazán hétfői vacsorára való étek.