Hummusz (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 5 perc A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny A recept nehézségi foka: 1 Helye a tartalomjegyzékben: Hidegkonyhai készítmények Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Koleszban főztük, Buli, Böjt, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Hideg, Meleg, Zöldség, tavaszi-koranyári receptverseny, Hajón is elkészíthető, Reform konyha Hozzávalók 4 személyre:
Készíthetjük száraz csicseriborsóból is, de kényelmesebb és gyorsabb konzervből. A fokhagymát összezúzzuk, majd turmixgép poharába öntjük a lecsepegtetett csicseriborsóval, a citrom kicsavart levével és a tahini mártással együtt. Péppé zúzzuk, közben hozzáadunk 3 evőkanál olajat és a konzerv levéből, annyit, hogy a kellő állagot elérjük. Kenhető, de nem szétfolyós masszát kell kapnunk. Végül sóval ízesítjük. Ha csípősen szeretjük keverhetünk bele kevés harissát is. Tálalás előtt, a félretett olajjal megcsepegtetjük. Adhatjuk előételként, mártogatónak, de köretnek is finom. Pitát vagy pirítóst és friss zöldségeket készítsünk mellé. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||