Spenótos-paradicsomos metélt (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Főtt tészták 
Cimkék: Tészták, Főétel, Hétköznapi vacsora, Koleszban főztük, Húsvét, Böjt, Párolt, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség, Tésztafélék, Hajón is elkészíthető, tavaszi-koranyári receptverseny, Kímélő

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg spenót 18 2.3 0.3 1.8 6.3 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 szál angol zeller 17 0.8 0.11 3.8 0.65 0
1 szál sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 doboz hámozottparadicsom-konzerv ? ? ? ? ? ?
40 dkg szélesmetélt 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajon, pirítsuk enyhe barnulásig, a finomra vágott zellert, répát és fokhagymát. Öntsük rá a paradicsomot a levével együtt és szórjuk bele a fűszereket. Forraljuk kis lángon, amíg besűrűsödik, néha keverjük át és nyomkodjuk szét a paradicsomot. Közben a zsenge spenótot szárazzuk le és mossuk meg. A főzés vége előtt egy perccel keverjük bele a paradicsommártásba.
A közben kifőzött tésztára öntve a ragut, frissen tálaljuk.