Spenótos-paradicsomos metélt (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Főtt tészták Cimkék: Tészták, Főétel, Hétköznapi vacsora, Koleszban főztük, Húsvét, Böjt, Párolt, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség, Tésztafélék, Hajón is elkészíthető, tavaszi-koranyári receptverseny, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A felhevített olajon, pirítsuk enyhe barnulásig, a finomra vágott zellert, répát és fokhagymát. Öntsük rá a paradicsomot a levével együtt és szórjuk bele a fűszereket. Forraljuk kis lángon, amíg besűrűsödik, néha keverjük át és nyomkodjuk szét a paradicsomot. Közben a zsenge spenótot szárazzuk le és mossuk meg. A főzés vége előtt egy perccel keverjük bele a paradicsommártásba. A közben kifőzött tésztára öntve a ragut, frissen tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||