Spenótos aprópecsenye (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Koleszban főztük, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető, tavaszi-koranyári receptverseny

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 adag szerecsendió 0 0 0 0 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
5 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
50 dkg burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
1 maréknyi aszalt paradicsom ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 tubus krémsajt 349 25.2 26.6 1.7 0 68
40 dkg spenót 18 2.3 0.3 1.8 6.3 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 db csirkemell 110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A burgonyát kis kockára vágjuk és bő olajban aranybarnára sütjük. Közben a felhevített olajban az apró kockára vágott csirkemellet pirosra sütjük, közben sóval borssal, a zúzott fokhagymával és csipetnyi szerecsendióval ízesítjük. Hozzáforgatjuk a spenótot és, ha összeesett, belekeverjük a felvagdalt aszalt paradicsomot, a tejszínt és a krémsajtot. A sült burgonyával elvegyítve, parmezánnal meghintve, tálaljuk. Frissen adjuk asztalra, hogy a spenót ne puhuljon túl és a burgonya ropogós maradjon.
Kollégiumban készítve, burgonya helyett, használhatunk konyhakész gnocchit vagy galuskát is.