Túrós spenótgaluska (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Ditke A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Főtt tészták Cimkék: Előételek, Köretek, Tészták, Főétel előtt, Főétel mellé, Tizórai gyerekeknek , Koleszban főztük, Buli, Böjt, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Meleg, Tojás, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
A felhevített vaj-olaj keveréken a reszelt fokhagymát és a spenótot átpároljuk. Belekeverjük a fűszereket, a lisztet és a tojással elkevert tejfölt. Jól elkeverjük, majd forrásban lévő vízben kifőzzük. Tálalhatjuk önmagában, parmezán jellegű sajttal megszórva, vagy bárány, csirke vagy szárazabb sertéshús mellé. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||