Eperzselés túrókocka (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Pityu A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Uzsonna, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Buli, Csőben sült, Édes, Hideg, Tojás, Tejtermékek, Gyümölcsök, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre: Eperzselé
Eperzselés túrókocka
Túró töltelék
Eperzselé A bort, az epret és a cukrot felfőzzük. A nagyobb eperszemeket villával kissé szétnyomkodjuk, majd belekeverjük a zselatint. Langyosan a süteményre öntjük. Eperzselés túrókocka A lisztet elkeverjük a cukorral, a sütőporral és a csipet sóval, majd elmorzsoljuk a hideg vajjal. A felvert tojással és a tejföllel rugalmas tésztává gyúrjuk. Gyorsan dolgozzunk, hogy a vaj ne olvadjon meg. A tésztacipót fóliába tekerjük és fél órára a hűtőbe tesszük. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, egy kicsit nagyobbra, mint a tepsi, hogy az oldalára is fel tudjuk hajtani. A tepsit kivajazzuk és kilisztezzük, majd a tésztával kibéleljük. Megszurkáljuk és 175 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Kivéve a sütőből, egyenletesen rákenjük a túrókrémet és a hőfokot 160 fokra csökkentve fél órát sütjük. Ha kihűlt a tetejére simítjuk az eperzselét és hűtőben megdermesztjük. Forró vízbe mártott késsel vágjuk kockára. Túró töltelék A túrót áttörjük, majd a hozzávalókkal homogén masszává keverjük. Végül beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. Legalább fél órát pihentessük. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||