Spenótos tojástekercs (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Geri A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Hústalan feltétek, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Reggeli, Főétel előtt, Uzsonna, Buli, Böjt, Húsvét, Göngyölt, Csőben sült, Párolt, Sós, Hideg, Tojás, Zöldség, Tejtermékek, tavaszi-koranyári receptverseny, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A tojásokat a tejszínnel, ízlés szerint borssal és sóval ízesítve habosra verjük. Olajjal kikent, sütőpapírral bélelt, lapra simítjuk,majd 200 fokra előmelegített sütőben, 8 percig sütjük. A sütőből kivéve néhány percig hűlni hagyjuk. A sütés közben 2 evőkanál olajon megfuttatjuk az apró kockára vágott fokhagymát, majd mielőtt megbarnulna, hozzáadjuk a spenótleveleket és, ha összeesett, a lereszelt fetát és a durvára vágott diót. Közben sózzuk, borsozzuk. Ezzel a krémmel kenjük meg a tojáslepényt, majd a sütőpapír segítségével, tekerjük fel. Fóliába tekerve, hűtőben hagyjuk dermedni, majd ujjnyi szeletekre vágva tálaljuk. Hidegtálra való, de böjtös ételekhez is kiváló. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||