Ropogós sertéscsülök (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Engabi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Buli, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Párolt, Csőben sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 0 személyre:
A megtisztított csülköket kuktába tesszük, mellészórjuk a fűszereket, ráöntjük a sört, majd puhára pároljuk. A levében hagyjuk kihűlni. Ha túl puhának ítéljük a csülköket, konyhai zsineggel kötözzük körbe. A főzőlé tetején összegyűl zsírral megkenve, tegyük forró sütőbe (220 fok) vagy grill alá és néha megforgatva, a zsírral kenegetve süssük ropogósra, aranybarnára. Hagyományosan káposztasalátával és burgonyagombóccal tálalják. Bizonyos helyeken az adagok számát, nem a csülök mérete, hanem az abba szúrt bicskák száma jelzi. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||