Újburgonyás aprópecsenye (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Engabi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Pulykából Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Koleszban főztük, Hirtelen sült, Párolt, Wok, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető, tavaszi-koranyári receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
Az újburgonyát héjában, sós vízben előfőzzük. Két evőkanál olajban megpirítjuk a kockára vágott vöröshagymát, majd rádobjuk a falatnyira darabolt pulykamellet. Hirtelen átsütjük és kicsire véve a lángot, fedő alatt, puhára pároljuk. Közben sóval, borssal és zúzott fokhagymával ízesítjük. Ha szükséges, kevés vizet önthetünk alá, de a végére süssük zsírjára. Közben a burgonyákat vágjuk egyforma méretű darabokra és a félretett olajban süssük át. Lecsepegtetve keverjük a pulykamellhez. Frissen tálaljuk. Sok salátát tálaljunk hozzá. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||