Kukoricás-sajtos csirkemell (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Koleszban főztük, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Párolt, Kemence, Édes, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék, tavaszi-koranyári receptverseny Hozzávalók 0 személyre:
A felhevített olajon megpirítjuk a finomra metélt hagymát, majd rádobjuk a kockára vágott csirkemellet. Ezzel is megpirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk, végül fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Simára keverjük a lisztet, a tejfölt, a zúzott fokhagymát és a ketchupot, majd a csirkéhez és a kukoricához keverjük. Tepsibe simítjuk és meghintjük a lereszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben, a sajt barnulásáig sütjük. Rövid pihentetés után, kockára vágva, párolt rizzsel tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||