Párolt zöldségek pikáns szójaszósszal (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Köretek, Hústalan feltétek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Böjt, Gőzölt, Hirtelen sült, Gőzpároló, Wok, Sós, Meleg, Zöldség, Reform konyha, tavaszi-koranyári receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
A brokkolit rózsáira bontjuk, az édesköményt csíkokra vágjuk és a cukorborsóval együtt elterítjük a bambuszpárolóban. Forrásban lévő víz fölé tesszük és 5-6 perc alatt roppanósra pároljuk. Közben a mogyoróolajban aranybarnára sütjük a félfőre vágott hagymát, a vége felé hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát. A lángról levéve, hozzáadjuk a szójaszószt. A hagymás keveréket a zöldségekkel, óvatosan, összeforgatjuk. Frissiben tálaljuk. Adhatjuk köretként, de önmagában párolt rizzsel is megállja a helyét. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||