Pasanda csirke curry (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 0 perc A recept forrása: Trollanyu A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Sörözés, borozás, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Csípős, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gyümölcsök, tavaszi-koranyári receptverseny, Wok Hozzávalók 0 személyre: Pasanda csirke curry
A páchoz
Pasanda csirke curry A csirkemellet vékony csíkokra vágtam, lehet marha vagy sertéshúst is használni. A leturmixolt pácot beleöntöttem egy tálba és hozzáadtam a csirkemellet. Összekevertem és hagytam pácolódni egész délután a hűtőben, de lehet egész éjszaka is pácolni. Mielőtt nekiálltam a főzésnek, előtte 30 perccel kivettem a hűtőből, hogy ne legyen jéghideg. Egy nagyobb serpenyőben (lehet wokban is) vajat olvasztottam, beletettem a száraz fűszereket, pár percig pirítottam, majd hozzáadtam a hagymát is és aranysárgára pirítottam. Kész aromaterápia, isteni, legalábbis én nagyon szeretem:) Hozzáadtam a bepácolt csirkét, kb 5 percig erős lángon kevergetve pirítottam. Majd közepes hőmérsékleten lefedve pároltam. Amikor a csirke megpuhult, (nem kell hozzá sok idő) akkor hozzáadtam a tejszínt és a tejfölt. Általában kókusztejet használok, de most nem volt otthon. Az egészet jó krémesre besűrítettem, hozzáadtam még a garam masalát és a legvégén az apróra vágott korianderlevelet. Volt egy fél csomag thai zöldségkeverékem a fagyasztóban, így azt is beletettem, nagyon jó lett. Általában szoktam zöldségeket belekeverni attól függően, hogy éppen mi van otthon. Rizzsel tálaltam, de finom indiai kenyérfélékkel is, pl. naan, roti, chapati. Mi nagy rajongói vagyunk az indiai konyhának, ha még nem kóstoltatok curryt, akkor ezzel kezdjétek. A páchoz A hagymát és a gyömbért reszelve, a fokhagymát összezúzva, a fűszereket megőrölve, a többi hozzávalóval együtt betettem a turmixgépbe és pürésítettem. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||