Serpenyőben sült hagymás bab (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Gépész A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Köretek, Főétel, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Szabadban, Buli, Bogrács, Sós, Meleg, Zöldség, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
Vastag falú serpenyőben átsütjük a kockára vágott bacont, majd megpároljuk rajta a félfőre vágott hagymát. Hozzáadjuk a leöblített babot, a ketchupot, a bort és a fűszereket (a borókabogyót zúzva). Lefedjük és egészen kis lángon egy órát pároljuk. Vigyázzunk, a ketchup miatt könnyen leég. Aki szereti, fokhagymát és chilit is tehet bele. Készíthetjük bográcsban is, de emeljük magasra, éppen csak érje a tűz. Nagy szelet fehér kenyérrel tálaljuk. Bud Spencer és Terence Hill is megnyalná a tíz ujját utána. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||