Arkansasi sült bab (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 140 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Dalma
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Zöldséges ételek 
Cimkék: Főétel, Köretek, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Buli, Lassan sütött, Párolt, Kemence, Édes, Sós, Meleg, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
3 doboz vörösbab konzerv ? ? ? ? ? ?
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
6 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 db zöldpaprika 20 1.2 0.3 3 2 0
1.5 dl barbecue szósz 0 ? ? ? ? ?
4 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
10 dkg barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
1 evőkanál dijoni mustár ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Gyengén süssük meg a baconszeleteket egy nagy serpenyőben. Vegyük ki a szalonnát, majd a zsirban pároljuk át a finomra vágott hagymát, fokhagymát és paprikát, aki szereti az erőset, használhat chilit is. Öntsük hozzá a barbecue szószt és az ecetet, majd keverjük bele a barnacukrot és a mustárt. Végül adjuk hozzá a leöblített babot. Öntsük egy tepsibe, rakosgassuk a tetejére a bacont, majd toljuk, 150 fokra előmelegített sütőbe. Bő két órát süssük. Tálalás előtt, negyed órát, hagyjuk pihenni.