Paradicsommal sült zöldbab (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Emese A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Köretek, Saláták, Főétel előtt, Főétel mellé, Szabadban, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Főtt, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Savanyú, Zöldség, Reform konyha Hozzávalók 4 személyre:
A zöldbabot, egészben és a szétszedett, de héjában hagyott fokhagymát, enyhén sós vízben, félig megfőzzük, majd lecsepegtetjük. Az olajban megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kakukkfűágat, a zöldbabot, a fokhagymát és a koktélparadicsomot. Dobva-rázva, nagy lángon összesütjük, ne keverjük, hogy a paradicsom, ne törjön össze. Közben sóval, borssal ízesítjük. Végül beleforgatjuk a durvára tépkedett bazsalikomot és citromlével megcsepegtetve tálaljuk. Adhatjuk köretnek vagy előételnek. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||