Paradicsommal sült zöldbab (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Emese
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Sütőben sült tészták 
Cimkék: Köretek, Saláták, Főétel előtt, Főétel mellé, Szabadban, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Főtt, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Savanyú, Zöldség, Reform konyha

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg zöldbab 41 2.6 0.3 6.8 1.9 0
30 dkg koktélparadicsom ? ? ? ? ? ?
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 fej fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
2 ág kakukkfű 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zöldbabot, egészben és a szétszedett, de héjában hagyott fokhagymát, enyhén sós vízben, félig megfőzzük, majd lecsepegtetjük. Az olajban megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kakukkfűágat, a zöldbabot, a fokhagymát és a koktélparadicsomot. Dobva-rázva, nagy lángon összesütjük, ne keverjük, hogy a paradicsom, ne törjön össze. Közben sóval, borssal ízesítjük. Végül beleforgatjuk a durvára tépkedett bazsalikomot és citromlével megcsepegtetve tálaljuk.
Adhatjuk köretnek vagy előételnek.