Ciabatta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 700 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Kormányos
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Sörözés, borozás, Uzsonna, Tizórai gyerekeknek , Buli, Szilveszter, Farsang, Csőben sült, Kemence, Sós, Gabonafélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
75 dkg kenyérliszt 331 10.7 1.9 71.5 9.9 0
60 ml olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
3 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csomag szárított élesztő 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Öntsünk a kenyérsütő gépbe 4,5 dl langyos vizet, majd adjuk hozzá a többi alapanyagot és dagasszuk össze. A legjobb, ha ezt reggel tesszük. Hagyjuk a tésztát hűvös helyen kelni, estig. Vágjuk a tésztát négy darabra, majd formáljuk négy, szögletes lepénnyé. Tegyük lisztezett tepsire. Tegyünk a sütő aljába vízzel telt hőálló edényt, majd toljuk a sütőbe a tepsit. A sütő legyen 250 fokra előmelegítve, majd tíz perc múlva vegyük vissza a hőt 200 fokra és még negyed órát süssük.
Vágjuk a megsült péksüteményt lapjában ketté és töltsük meg a kedvünk szerinti töltelékkel.
Sonkával, mozzarellával, salátával isteni!