Csirke vadász módra (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Ildi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Csőben sült, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 maréknyi bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 doboz mascarpone 450 7 45 2 0 100
1 doboz hámozottparadicsom-konzerv ? ? ? ? ? ?
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 db csirkemell 110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Hevítsünk fel 2 evőkanál olajat, majd süssük át rajta a finomra vágott hagymát, a végén keverjük bele, az áttört, fokhagymát, majd öntsük hozzá a paradicsomkonzervet és forgassuk hozzá a nagyjából felvagdalt bazsalikom felét. Főzzük össze, amíg egynemű masszát kapunk. Közben a megmaradt olajon süssük át, a csíkokra vágott, sózott, borsozott csirkemellet. A csirkét terítsük tepsibe, öntsük le a mascarpone sajttal elkevert paradicsommártással és tegyük 190 fokra előmelegített sütőbe és süssük fél órát.
Szórjuk meg, a maradék bazsalikom levelekkel, majd főtt széles metélttel tálaljuk.