Tűzdelt pontyfilé roston sütve (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: adventi receptverseny
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Sörözés, borozás, Szabadban, Karácsony, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Halak, Húsfélék, Zöldség, Adventi receptverseny

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
1 kg ponty 143 15.8 8.7 0.1 0 70
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A pontyot kifilézzük, de nem nyúzzuk meg. A bőrös felére fordítjuk és sűrűn beirdaljuk. A vékony csíkokra vágott szalonnával megtűzdeljük. Sóval borssal meghintjük és az olajjal összezúzott fokhagymával bekenjük. Rostlapon vagy sütőrácsba szorítva grillrácson aranybarnára sütjük.
Salátával és friss kenyérrel tálaljuk.