Tűzdelt pontyfilé roston sütve (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: adventi receptverseny A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Sörözés, borozás, Szabadban, Karácsony, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Halak, Húsfélék, Zöldség, Adventi receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
A pontyot kifilézzük, de nem nyúzzuk meg. A bőrös felére fordítjuk és sűrűn beirdaljuk. A vékony csíkokra vágott szalonnával megtűzdeljük. Sóval borssal meghintjük és az olajjal összezúzott fokhagymával bekenjük. Rostlapon vagy sütőrácsba szorítva grillrácson aranybarnára sütjük. Salátával és friss kenyérrel tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||