Csokoládé mousse gyömbéres keksszel (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Pucka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Édességek Cimkék: Hozzávalók 4 személyre: Csokoládé mousse
Gyömbéres keksz
Csokoládé mousse Gőz felett, de úgy hogy a keverőedény ne érjen a vízbe, keverjük simára a vajat és az és az összetördelt csokoládét, de ne forraljuk túl, 50 fok felett összeugrik a csokoládé. Végül dolgozzuk bele a tojássárgáját. Ha a massza kézmelegre, hűlt forgassuk bele, részletekben a sóval és cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét. Tegyük a masszát kelyhekbe és hűtsük, legalább egy órát. A finomra vágott kandírozott narancshéjjal meghintve, a gyömbéres keksszel tálaljuk. Gyömbéres keksz A reszelt gyömbért és a többi hozzávalót összegyúrjuk, majd diónyi gombócokká formázzuk. Két tenyerünk között ellapítva szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk. Minden keksz tetejébe egy-egy szeletke kandírozott gyömbért teszünk. 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük. Még melegen leválasztjuk a lapról és rácson hagyjuk kihűlni. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||