Füstölt pisztráng zsázsás tojássalátával (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: adventi receptverseny
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Halak 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Buli, Karácsony, Bálint nap, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Hideg, Sós, Csípős, Halak, Tojás, Tejtermékek, Zöldség, Gyümölcsök, Adventi receptverseny

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
2 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1.5 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1.5 dl majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
3 db ecetes uborka ? ? ? ? ? ?
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 doboz zsázsa 0 0 0 0 0 0
50 dkg füstölt pisztráng 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tojásokat főzzük keményre, majd ha kihűltek vágjuk, az uborkával együtt, apró kockára. A majonézből és a tejfölből keverjünk mártást, ízesítsük sóval, borssal. Forgassuk bele a tojást, az uborkát és a zsázsát. Halmozzuk a gusztusosan tálalt pisztráng mellé. Vajat, citromgerezdeket és pirítós tálaljunk hozzá.