Sült őszibarack (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Csőben sült, Édes, Sós, Meleg, Gyümölcsök

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 db őszibarack 41 0.7 0.1 9 1.7 0
5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint szerecsendió 0 0 0 0 0 0
igény szerint citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A meghámozott őszibarackokat vágjuk félbe, magjukat a eltávolítva csepegtessük meg citromlével. A magházukkal fölfelé, vastagon kivajazott tepsibe fektetjük, a mag helyére kanálka vajat teszünk, és szerecsendiót reszelüve rájuk, középmeleg sütőben megsütjük. Készíthetjük barackbefőttből is, akkor rövidebb ideig kell sütni.
Natúr sült és sült csirke mellé való körítés.