Kelbimbó gesztenyével és szalonnával (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: kicsilány A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Köretek Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Hideg téli napokra, Karácsony, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A gesztenyét a szokásos módon süssük meg, majd héjazzuk le és vágjuk, kis darabokra. A megtisztított kelbimbót, forrásban lévő, sós vízben, blansírozzuk két percig, majd csepegtessük le. A felhevített olajban süssük át az apróra vágott pancettát, de használhatunk füstölt szalonnát is. Keverjük bele a kelbimbót és a gesztenyét, süssük össze, de a kelbimbó maradjon roppanós. Tálalás előtt, csavarjuk bele a citrom levét. Sült pulyka vagy egyéb pecsenyék mellé kiváló köret. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||