Sült kelbimbó (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Zöldség, Reform konyha, Adventi receptverseny

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
80 dkg kelbimbó 50 4.9 0.6 6.1 4.4 0
1 teáskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megtisztított kelbimbót elkeverjük az olajjal és a fűszerekkel, majd tepsire rétegezzük. 200 fokra elmelegített sütőbe tesszük és időnként megkeverve, 40 percig sütjük. Végül a hőt 160 fokra csökkentve, 20 perc alatt, puhára pároljuk.
Sült pulyka vagy szárazabb sült baromfi mellé tálaljuk.