Paradicsomos okra (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Gézuka
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Zöldséges ételek 
Cimkék: Köretek, Előételek, Főétel mellé, Főétel előtt, Karácsony, Bálint nap, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
50 dkg paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
1 kg okra 0 1.9 0.2 4.5 ? 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A forrásban lévő vízbe mártott paradicsom héját húzzuk le, majd, kicsumázva, daraboljuk fel. A felhevített olajon süssük át és ha összeesett, keverjük bele a felkarikázott okrát. Fedő alatt, kis lángon pároljuk 20 percig, majd megsózva, megborsozva még tízet. Tálalás előtt öntsük a tetejére a felforrósított vajat.
Köretként vagy előételként tálaljuk.