Gránátalmás-csípős kuszkusz (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Timmy
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Köretek 
Cimkék: Köretek, Saláták, Főétel előtt, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Karácsony, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Sós, Édes, Csípős, Zöldség, Gyümölcsök, Gabonafélék, Adventi receptverseny, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 csokor koriander 0 0 0 0 0 0
1 db gránátalma 77 0.7 0.6 16.7 0 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 evőkanál friss citromlé 45 0.4 0.1 7.7 0 0
1 teáskanál baharat 0 ? ? ? ? ?
1 evőkanál gránátalma melasz 0 ? ? ? ? ?
1 teáskanál harissa 0 ? ? ? ? ?
20 dkg kuszkusz 349 9.4 1 73.4 7.2 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kuszkuszt keverjük el a fűszerekkel, a gránátalma melasszal és a citromlével, majd öntsük fel, négy deci, forrásban lévő vízzel. Lefedve hagyjuk állni tíz percig, majd, lazán keverjük bele a finomra vágott hagymát, a gránátalma magjait (csak a magokat!), a felaprított koriandert és az olívaolajat.