Tarhonya (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 1 Helye a tartalomjegyzékben: Köretek Cimkék: Köretek, Hétvégi ebéd, Sörözés, borozás, Meleg, Sós, Tésztafélék, Tészták, Hétköznapi vacsora, Főétel mellé, Párolt, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A felforrósított olajon, nem túl erős tűzön, addig pirítjuk a tarhonyát, amíg világosbarna nem lesz. Gondosan végezzük a pirítást, folyamatosan kevergetve, a tarhonya állaga akkor lesz megfelelő, hogy minden szem belül is átpiruljon, de ne égjen le. Ha nem így teszünk a tarhonyánk nem lesz pergős, hanem egy nyákos massza csupán. Ekkor a tűzről félrehúzzuk és belekeverjük a pirospaprikát, majd azonnal annyi forró, sós vizet öntünk rá, mint a tarhonya térfogatának a kétszerese. Egy előre megtisztított vöröshagymát dugunk a tészta közepébe, ezt párolás után kidobjuk. Ízlésünk szerint borsozzuk. Lassú tűzön készre pároljuk. Mire a tarhonya elfövi a levét elkészült. A párolást végezhetjük sütőben vagy vastagfalú edényben a tűzhelyen, úgy hogy ha a tarhonya tetején már nem látszik víz, a lángot lekapcsoljuk és a fedő meg az edény közé konyharuhát téve a saját gőzében hagyjuk elkészülni. Tálalás előtt pecsenyevillával fellazítjuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||