Zöldséges-gombás penne (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Öcsi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Zöldséges ételek 
Cimkék: Hajón is elkészíthető, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek, Sós, Meleg, Párolt, Főtt, Hétköznapi vacsora, Főétel, Meleg nyári napokra, Koleszban főztük, Főétel előtt, Előételek, Tészták

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg reszelt sajt 366 20 29.7 2 0 0
50 dkg penne 350 11.5 1.5 0 0 0
1 doboz hámozottparadicsom-konzerv ? ? ? ? ? ?
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
20 dkg gomba 40 5.9 0.5 3.3 3 0
1 db cukkíni 31 1.5 0.4 5.3 0.8 0
1 db padlizsán 26 1.3 0.2 4.8 1.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajban megpároljuk a finomra metélt hagymát. Rádobjuk a kis kockára vágott cukkínit, padlizsánt és a gombát. Összesütjük, majd rászórjuk a fűszereket és ráöntjük, a kézzel összetört, paradicsomkonzervet, a levével együtt. Tíz perc forralás után összeforgatjuk, az, időközben kifőzött, tésztával. Reszelt sajttal bőven meghintve tálaljuk.