Gyömbéres tonhal (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: adventi receptverseny A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Adventi receptverseny, Hajón is elkészíthető, Halak és hidegvérűek, Főétel, Karácsony, Hétköznapi vacsora, Párolt, Sós, Csípős, Meleg, Zöldség, Halak Hozzávalók 4 személyre:
A felszeletelt halat hintsük meg sóval és borssal, majd pácoljuk be fél órára a citromlébe. A felforrósított olajon pároljuk meg a finomra vágott hagymát, chilit és a lereszelt gyömbért. Szórjuk bele az őrölt római köményt, majd tegyük bele a halszeleteket. Kevés vizet aláöntve, fedő alatt, negyed óra alatt főzzük készre. Párolt rizst kínáljunk hozzá. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||