Gyömbéres tonhal (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: adventi receptverseny
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Halak 
Cimkék: Adventi receptverseny, Hajón is elkészíthető, Halak és hidegvérűek, Főétel, Karácsony, Hétköznapi vacsora, Párolt, Sós, Csípős, Meleg, Zöldség, Halak

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
80 dkg tőkehal 0 0 0 0 0 46
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
1 teáskanál római kömény 0 0 0 0 0 0
5 dkg gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
3 evőkanál friss citromlé 45 0.4 0.1 7.7 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felszeletelt halat hintsük meg sóval és borssal, majd pácoljuk be fél órára a citromlébe. A felforrósított olajon pároljuk meg a finomra vágott hagymát, chilit és a lereszelt gyömbért. Szórjuk bele az őrölt római köményt, majd tegyük bele a halszeleteket. Kevés vizet aláöntve, fedő alatt, negyed óra alatt főzzük készre.
Párolt rizst kínáljunk hozzá.