Sonkás-gombás fusili (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 16 perc
A recept forrása: Andriska
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Főtt tészták 
Cimkék: Húsételek, Koleszban főztük, Főétel, Hétköznapi vacsora, Buli, Hirtelen sült, Főtt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tésztafélék, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg fusili 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
5 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
5 dkg ementáli sajt 267 27.8 16.3 1.9 0 38
3 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 doboz gombakonzerv 0 ? ? ? ? ?
20 dkg füstölt sertés sonka 130 22.2 1.4 7 0 97
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajban, megpirítjuk, a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk, a kockára vágott sonkát és, a lecsepegtetett, gombakonzervet. Zsírjára sütjük és hozzáadjuk, a szárított oregánót, a zúzott fokhagymát, majd fűszerezzük és elkeverjük a tejszínnel. Közben megfőzzük a tésztát és lecsöpögtetve, belekeverjük a mártásba, tálaláskor, megszórjuk, a lereszelt sajtokkal.