Fűszeres vaddisznóborzaska (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Ildi
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Vadhúsból 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kávéskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
8 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
4 db burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
7 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
8 szelet vaddisznógerinc 0 ? ? ? ? ?
5 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
4 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
20 dkg reszelt sajt 366 20 29.7 2 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az érlelt vaddisznógerincet leöntjük két gerezd zúzott fokhagymával ízesített, négy deci tejjel. Egy éjszakát a hűtőben hagyjuk pihenni. Másnap lecsepegtetjük és szárazra itatjuk. A maradék tejből, a reszelt burgonyából, a lisztből és a tojásból sűrű masszát keverünk. A húst sóval, borssal és a fűszerekkel megszórjuk, majd gyengéden beleklopfoljuk. Utána a húst lisztbe és a burgonyás masszába forgatjuk. Középforró olajban, aranybarnára sütjük. A húsok tetejére fokhagymával és sóval ízesített tejföllel megkenjük és a tetejükre reszelt sajtot szórunk.
Köret nélkül, salátával tálaljuk.