Sherryben párolt kagyló sonkával (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Andika A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Vegyes húsokból Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Karácsony, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség, Hidegvérűek, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
Gondosan tisztítsuk meg a kagylókat, amelyik kinyílt dobjuk ki. A felforrósított olajban pároljuk meg a hagymát, keverjük hozzá a finomra vágott sonkát és öntsük fel a borral és a sherryvel. Ha felforrt szórjuk rá a kagylókat és lefedve, főzzük három percig. Vegyük ki a kagylókat és a húsukat kanalazzuk vissza a mártásba. Azokat, melyek nem nyíltak ki, ne használjuk fel. Friss bagettel kínáljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||