Bélszín sherryben párolva (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Télbratyó A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Köretek, Főétel, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A sóval, babérlevéllel és 2 gerezd fokhagymával ízesített vízben főzzük puhára burgonyát. Szűrjük le, majd kidobva a fűszereket, szikkasszuk pár percig. Törjük át, majd sóval, borssal ízesítve, adjunk hozzá annyi olajat, hogy krémesre keverhessük. Amíg a burgonya fő, hevítsünk fel 3 evőkanál olajat és süssük barnára rajta, a ceruzányi csíkokra vágott bélszínt, közben, a finomra vágott chilivel, rozmaringgal, 2 gerezd zúzott fokhagymával ízesítsük. Sózzuk, borsozzuk ízlésünk szerint. Végül öntsük rá a száraz sherryt és süssük el a levét. Tálaláskor, nyomjunk rózsákat a burgonyapüréből, a tál szélére, a bélszínt, a csíkokra vágott salátával, a finomra metélt petrezselyemmel és mentával elkeverve, meghintve, a szárazon megpirított, mandulával és a füstölt paprikával, borítsuk a tál közepére. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||