Spanyol fokhagymás garnélarák (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Andika
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Hidegvérűek 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Buli, Hirtelen sült, Sós, Csípős, Meleg, Zöldség, Hidegvérűek, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 teáskanál füstölt paprika (édes) 0 ? ? ? ? ?
2 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
40 dkg garnélarák 56 11 0.6 1 0 200
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A finomra vágott hagymát és a chilit pároljuk át az olajon, majd adjuk hozzá a finomra vágott fokhagymát és a füstölt paprikát, végül forgassuk bele a garnélát. Néhányszor megkeverve, addig süssük, amíg a rákok szép rózsaszínűek lesznek.
Friss kenyérrel tálaljuk, hogy a szaftot ki tudjuk tunkolni.