Fehérboros lencse serrano sonkával (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Dalma A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Köretek Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Kártyaparti , Sörözés, borozás, Buli, Párolt, Főtt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hüvelyesek, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A lencsét, melyet előzőleg beáztattunk egy órára hideg vízbe, tegyük fel főzni, friss vízben, némi sóval, és főzzük, majdnem puhára. Csepegtessük le, de a főzőlét tegyük félre. A felhevített olajon pároljuk puhára a reszelt répát, a finomra vágott hagymát és fokhagymát, úgy negyed óra alatt. Adjuk hozzá, a kis darabokra vágott sonkát (a serrano a legjobb) és még, öt percig hagyjuk a lángon. Keverjük bele a félbevágott paradicsomokat, a füstölt paprikát és a bort. Főzzük, addig amíg sűrű mártássá nem válik, ekkor adjuk hozzá a lencsét, forraljuk össze. Szükség szerin,t sózzuk, borsozzuk meg, ha túl sűrű, öntsük fel a lencse főzőlevével. Tálalás előtt hintsük meg finomra vágott petrezselyemzölddel. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||