Chorizós rizs (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Zsú A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Hentesárukból Cimkék: Előételek, Húsételek, Főétel előtt, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Koleszban főztük, Buli, Párolt, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
Tegyük botmixer poharába a paradicsomot, a fokhagymát, a zellert, a mézet, a citromlét és a fűszereket, majd zúzzuk össze. A chorizo kolbászról húzzuk le a bőrét és daraboljuk fel. A felhevített olajban süssük meg, majd lecsöpögtetve tegyük félre. A sütőolajában pároljuk üvegesre, a finomra vágott hagymát és paprikát, majd öntsük fel a paradicsomos lével. Öt percig főzzük, majd tegyük bele a kolbászt, a rizst és öntsünk rá a rizs kétszeres térfogatának megfelelő vizet. Húsz percig kis lángon pároljuk, majd hagyjuk még tíz percig pihenni. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||