Mandulás ropogós (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: adventi receptverseny A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Advent, Karácsony, Húsvét, Csőben sült, Édes, Tejtermékek, Gyümölcsök, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
Szitáljuk össze a sót és a sütőport a liszttel. Keverjük habosra a vajat, a mascarponét a kétféle cukorral és az aromával. Dolgozzuk a két keveréket tésztává. Tegyük hűtőbe egy órára, majd formáljunk diónyi gombócokat és forgassuk bele, a zúzott, kukoricapehelybe. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe és mindegyik tetejére nyomjunk egy-egy mandulát. 175 fokra előmelegített sütőben kb. negyed óra alatt süssük meg. Rácson hagyjuk kihűlni. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||