Diós kiflicske (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: adventi receptverseny
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Sütőben sült tészták 
Cimkék: 

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg porcukor 400 0 0 100 0 0
1 késhegynyi konyhasó 0 0 0 0 0 0
5 dkg kesudió ? ? ? ? ? ?
5 dkg makadámiadió ? ? ? ? ? ?
5 dkg mandula 610 27.6 52.2 6.8 9.8 0
2 teáskanál vanília kivonat 0 0 0 0 0 0
18 adag liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
20 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Keverjük habosra a vajat a porcukorral, majd dolgozzuk hozzá a lisztet, a vaníliát, a sót és a megdarált dióféléket. A tésztából formáljunk kisujjnyi kifliket és tegyük sütőpapírral bélelt tepsire. 150 fokra előmelegített sütőben süssük 18-20 percig. A kifliket, még forrón, forgassuk porcukorba.