Gombás marharagu, sörben párolva (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 60 perc A recept forrása: Igor A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Szabadban, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A felhevített olajban süssük barnára a kockára vágott marhahúst, majd tegyük félre. A serpenyőbe dobjuk a félfőre vágott hagymát és a vaj felében, kevergetve, kis lángon, úgy, fél óra alatt, aranybarnára pároljuk. Barnítsuk meg a lisztet, a maradék vajban és keverjük hozzá a húst, a hagymát és a, szükség szerint feldarabolt gombát. Tegyük bele a fűszereket, majd öntsük fel a sörrel és a sűrített paradicsommal. Forraljuk össze és öntsük agyagtálba. Tegyük hideg sütőbe, lefedve, két órát pároljuk, 175 fokon. Knédlivel vagy burgonyafánkkal tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||