Erdei szalonka borban párolva (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Nyársforgató Jakab A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Vadszárnyasokból Cimkék: Húsételek, Főétel, Karácsony, Hétvégi ebéd, Párolt, Főtt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
Az érlelt szalonkát szárazon megkopasztjuk, majd kibelezzük és félbevágjuk. Sóval, borssal bedörzsöljük és fazékba tesszük, rászórjuk az apróra vagdalt sonkát és hagymát, majd felöntjük a borral és a húsalaplével. Fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Kivesszük a madárkákat, melegen tartjuk őket és a levet nagy lángon beforraljuk. Ha már sűrű, a tejföllel elkeverjük és, az előmelegített tálra helyezett, szárnyasokra öntjük. Párolt árpával vagy kölessel kínáljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||