Böllér melegszendvics (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: adventi receptverseny A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Szendvicsek Cimkék: Előételek, Reggeli, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Hideg téli napokra, Macskajajra, Buli, Szilveszter, Rakott, Csőben sült, Párolt, Grillsütő, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek, Adventi receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
A zsír felén megpirítjuk a finomra aprított vöröshagymát, majd rádobjuk, az apró kockára vágott paprikát, fokhagymát és paradicsomot. Zsírjára sütjük, a lángról levesszük. A zsír másik felében, a kis kockára vágott májat és vesét sütjük át, majd belekeverjük a lehártyázott velőt és összesütjük. A sütés végén, belekeverjük a pirospaprikát. A két masszát húsdarálón áteresztjük, sóval borssal fűszerezzük, majd elkeverjük a tojásokkal. A szárazon megpirított kenyerekre kenjük és reszelt sajttal meghintjük. Grillben vagy sütőben a sajt pirulásáig sütjük. Egy pohár sörrel, isteni! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||