Böllér melegszendvics (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: adventi receptverseny
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Szendvicsek 
Cimkék: Előételek, Reggeli, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Hideg téli napokra, Macskajajra, Buli, Szilveszter, Rakott, Csőben sült, Párolt, Grillsütő, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek, Adventi receptverseny

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
8 szelet kenyér 251 10 0.8 53.5 1.1 0
10 dkg reszelt sajt 366 20 29.7 2 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
3 cl konyak 246 0 0 1.7 0 0
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
1 db paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
1 db zöldpaprika 20 1.2 0.3 3 2 0
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
10 dkg sertés agyvelő 124 10.6 9 0 0 2000
10 dkg sertésvese 0 17.7 0.6 1.2 0 47
10 dkg sertésmáj 136 19.5 5.3 2.5 0 430
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zsír felén megpirítjuk a finomra aprított vöröshagymát, majd rádobjuk, az apró kockára vágott paprikát, fokhagymát és paradicsomot. Zsírjára sütjük, a lángról levesszük. A zsír másik felében, a kis kockára vágott májat és vesét sütjük át, majd belekeverjük a lehártyázott velőt és összesütjük. A sütés végén, belekeverjük a pirospaprikát. A két masszát húsdarálón áteresztjük, sóval borssal fűszerezzük, majd elkeverjük a tojásokkal. A szárazon megpirított kenyerekre kenjük és reszelt sajttal meghintjük. Grillben vagy sütőben a sajt pirulásáig sütjük.
Egy pohár sörrel, isteni!